Roletne i komarnici

Roletne

Roletne su najbolje rešenje da se zaštitimo od sunčevih zraka. Postoje dve vrste montaže roletni, a to su unutrašnje i spoljašnje. U oba slučaja se lamelice spuštaju sa spoljašnje strane, samo je kutija u koju se namotavaju lamele unutar ili van prozora.
Unutrašnja kutija se montira prilikom ugradnje stolarije i nemože naknadno, dok spoljna kutija može i prilikom montaže i naknadno na već ugrađenu stolariju da se montira.
Roletne mogu da se plastificiraju u skoro sve RAL boje po želji i teksturi drveta.

Roletne postoje aluminijumske ili pvc. Možete ih podizati klasično ručno na kanap, kurblom, na prekidač elektro motorom ili daljinskim upravljačem.

ALUMINIJUMSKE roletne su mnogo kvalitetnije i samim tim dugovečnije. Kutija im je punjena poliuretanskom penom kao i lamelice što dodatno daje izolaciju mestu na kome se ugrađuju. Sve komponente su od metala i nerđajućeg čelika, vodilice su od aluminijuma a sve lamele su čepovane da se ne bih zaglavljivale.

 

PVC roletne su osnovna i povoljna varijanta za zastitu od sunca, postoje originalne pvc roletne od našeg proizvođača ali su dosta skuplje i čekaju se na isporuku dosta dugo. Dok pvc roletne koje koristimo kao i sve naše kolege u ovom poslu su od jeftinije plastike i nisu na zavidnom nivou kao originalne ali će poslužiti u višegodišnjem korišćenju.

SPOLjAŠNjE roletne su pogodne sem za stolariju da se montiraju i na terase, gde ne želite skroz da zatvarate prostor sa stolarijom ili staklom, da tako dobijete i otvorenu prostoriju i delimično izolovanu. Kutije za namotavanje lamela mogu biti od plastificiranog lima petougaone ili od aluminijuma ali zaobljene. Lamele možete isto kombinovati pvc ili aluminijumske.

Komarnici

Postoje više vrsta komarnika u zavisnosti od pozicija na koje se stavljaju i vaših želja. Materijal od kojih se prave su aluminijum, pvc i fiberglas mrežica. Pvc komarnici se koriste uglavnom za manje fiksne pozicije. Aluminijumske koristimo u svim ostalim varijantama.

ROLO komarnike radimo od aluminijuma sa završnom aluminijumskom lajsnom na donjem delu za prihvatanje. Ovaj model je najbolji u svom segmentu jer nema donje četkice koje posle nekoliko godina se izvitopere,raščešljaju ili otpadnu pa insekti prođu ili bočne plastične krajeve za prihvatanje koji vremenom korišćenja se izgule i igube funkciju. Ovo je vrhunski model i deceniski stabilan.

PLISE komarnici služe za balkonska vrata mada mogu i za prozore, kao i za velike otvore jer postoji mogućnost spajanja više njih u nizu do 18m ukupno. Elegantno i lako pomeranje mrežice dosta olakšava korišćenje za veće pozicije.

VRATA komarnik sama reč kaže da se koriste za prolaz kroz vrata i laganog su aluminijumskog okvira. Otvaranje je jednostrano na spolja ili unutra mada može i obostrano,takoreći kao kaubojska vrata i tada se pravi specijalni jači ram.

FIKSNI komarnici su bez pomeranja za stalno korišćenje i montiraju se uglavnom sa spoljne strane. Mogu biti od aluminijuma ili pvc-a. Postoji i model sa unutrašnje strane da se montira na klik-klak žabice i njega je lakše skidati po potrebi, oni se prave isključivo od aluminijuma.